A két oltás védelmet ad a súlyos megbetegedéssel szemben

A két oltás védelmet ad a súlyos megbetegedéssel szemben

Az ELTE rektora szerint ha a két oltás megvan, hátra kell dőlni, és nem kell antitestet vizsgálni. Akkor a klinikai hatékonyság a súlyos lefolyású megbetegedéssel szemben százszázalékos.

A védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni. Egyik oka, hogy az antitestméréseket nem az oltások hatékonyságának mérésére találták ki, hanem az átfertőzöttség meghatározására – mondta a Semmelweis Egyetem rektora kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Nagyon fontos, hogy a két oltás legyen meg, ha megvan a két oltás, akkor a klinikai hatékonyság a súlyos lefolyású megbetegedéssel szemben százszázalékos, és ez a lényeg - mondta Merkely Béla.

Ha a két oltás megvan, hátra kell dőlni, és nem kell antitestet vizsgálni - jelentette ki.

A rektor felajánlotta, hogy ha valakinek nincsenek antitestjei a két oltást követően, akkor őt a Semmelweis Egyetemen – a kapacitásuk mértékéig – egy speciális teszttel ingyen megvizsgálják.

Korábban írtunk a kínai vakcinával kapcsolatban felmerült kételyekről.

24.hu

Fotó: shutterstock.com

Kutyabarátkozás után fejelés volt Nyíregyházán

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek póráz nélkül sétáló kutyájától egy másik eb megijedt, az emiatt kialakult vitát a férfi pedig erőszakosan rendezte.

  • 2021.08.04

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja. Az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény augusztus 18-tól 21-ig tart Mátra-Sástón.

  • 2021.08.04

Gyermekpornográfia miatt vádat emeltek egy makói férfi ellen

Nagy mennyiségben tartott gyerekpornót a férfi a telefonján. 

  • 2021.08.04