A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

Magánemberek kezdtek utánajárni, hogy mennyire védi meg őket a kínai oltás. Az eredmények lesújtóak. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki.

Négyezer tagnál és ötszáznál több leleteredménynél tart az a Facebook-csoport, amely azokat tömöríti, akiknek a szervezetében két dózis kínai oltás után egyáltalán nem vagy csak elenyésző mértékben mutattak ki a koronavírus elleni védettséghez szükséges antitestet a szerológiai vizsgálatok. Ők túlnyomóan 60 évesnél idősebbek. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki - írta meg a 24.hu.

Több virológus és immonológus jelezte, hogy támogatja őket, vagyis azt, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltottak számára biztosítson az állam ingyenes antitestvizsgálatot, valamint kapjanak harmadik oltást. Ebben érdemi előrelépés nem történt, ugyanakkor tovább gyarapodott a velük egyetértő szakemberek száma, és megbeszélést folytattak Karácsony Gergellyel is. A csoport eddigi legnagyobb eredménynének tartják, hogy a főpolgármester meghallgatta őket, és ő is úgy látja, hogy jogos a követelésük.

A harmadik oltással kapcsolatban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta, hogy jelenleg sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség az oltóanyag harmadik dózisának felvételére, sőt szerinte a közeljövőben sem lesz. Azóta azonban már több szakember is a harmadik vakcina szükségességéről beszél. Rusvai Miklós virológus és Lisziewicz Julianna immunológus is. Előbbi azt mondta, hogy amint lehet, be kell adni a harmadik oltást. Ha valakinek a második oltás után négy héttel nincs antitestes válasza, akkor minél hamarabb kapja meg az újabb vakcinát, annál jobb. Hozzátette azt is, hogy harmadik oltásnak más típusú vakcinának kell lennie, mint amelyik hatástalannak bizonyult.

Orbán Viktor a múlt heti Kormányinfón azt mondta, elegendő vakcina áll rendelkezésre a harmadik, sőt akár a negyedik körös oltakozásra is, külön azonban nem tett említést arról, hogy mire számíthatnak azok a főképp 60 év feletti magyarok, akik kínai vakcinát kaptak, de nincs elegendő mennyiségű antitestjük a védettséghez.

24.hu

Kutyabarátkozás után fejelés volt Nyíregyházán

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek póráz nélkül sétáló kutyájától egy másik eb megijedt, az emiatt kialakult vitát a férfi pedig erőszakosan rendezte.

  • 2021.08.04

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja. Az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény augusztus 18-tól 21-ig tart Mátra-Sástón.

  • 2021.08.04

Gyermekpornográfia miatt vádat emeltek egy makói férfi ellen

Nagy mennyiségben tartott gyerekpornót a férfi a telefonján. 

  • 2021.08.04