A WC-ben ülve akart bliccelni egy férfi

A WC-ben ülve akart bliccelni egy férfi

De még a kalauzt is megverte.

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves győri férfi ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.

A vád szerint a férfi tavaly március 15-én reggel gyorsvonattal, de menetjegy nélkül akart eljutni a Keleti pályaudvarra. Az illető a szolnoki vasútállomáson, az indulásra váró vonat mellékhelyiségébe rejtőzött, és annak ajtaját magára zárta. A jegyellenőr észrevette ezt és többször felszólította a bliccelő utast, hogy jöjjön ki a mellékhelyiségből. A férfi azonban nem tett eleget a kalauz kérésének.

A vonat már elindult, amikor a kalauz a nála lévő kulccsal kinyitotta a WC ajtaját és menetjegyének bemutatására szólította fel a férfit. A jegy nélkül utazó férfi úgy próbált szabadulni szorult helyzetéből, hogy öklével homlokon vágta a jegyellenőrt, aki az ütés erejétől megrogyott. Majd tovább ütlegelte az ellenőrt, végül elindult az ajtó irányába.

Ekkor a jegyellenőr meghúzta a vészféket. Amikor a vonat a vészfékezés miatt megállt, a férfi utoljára, még egyszer megütötte az 54 éves kalauzt. A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.