Csalás miatt vádat emeltek egy építési vállalkozó ellen Sopronban

Csalás miatt vádat emeltek egy építési vállalkozó ellen Sopronban

30 milliós előleget vett fel a csaló, de nem csinált érte semmit.

Csalás miatt vádat emelt a Soproni Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki építőipari munkák elvégzésére mintegy 30 millió forintot vett fel megbízóitól, de a megbízást nem teljesítette - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A Takács Péter főügyész által jegyzett közlemény szerint a 46 éves férfinek több mint hatmillió forint köztartozása volt, de tőkeerős vállalkozónak állította be magát. Tizenegy esetben különféle építőipari megbízásokat vállalt Sopronban és környékén, olyanokat is, amelyek nem tartoztak a tevékenységi körébe.

A vádlott a sértettektől átvett összegeket más építkezésekre és tartozásai rendezésére fordította, a munkát pedig - néhány kivételtől eltekintve - el sem kezdte.

Téliesebb idő várható a hétvégén

Téliesebb idő várható a hétvégén. Többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, és helyenként hószállingózás, havazás is valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

  • 2022.01.20

Egy hét alatt 300 kilométert tett meg a PET Kupa jeladós palackja a Tiszán

Egy hét alatt csaknem 300 kilométert tett meg a Tiszán a PET Kupa egyik jeladóval ellátott palackja, hasznos adatokat szolgáltatatva a folyón úszó hulladék útjának kutatásához és a folyótisztító akció sikeréhez - közölte a kezdeményezés szervezője csütörtökön az MTI-vel.

  • 2022.01.20