Drogterjesztőt fogtak a ceglédi rendőrök

Drogterjesztőt fogtak a ceglédi rendőrök

A ceglédi nyomozók egy benzinkúton csaptak le drogügylet után két fogyasztóra és egy terjesztőre.

Hónapok óta tartott az a felderítő munka, amelynek nyilvános és látványos állomása 2021. június 9-én következett el - közölte a police.hu. Egy bagi benzinkútról állítottak elő egy 35 éves mendei férfit, aki nem sokkal korábban szokásos adagjáért fizetett. Nem sokkal később újabb fogyasztó, egy 39 éves valkói férfi került az előállító, majd a kihallgató helyiségbe. Mindkettejük gyorstesztje amfetaminra pozitív értéket mutatott. Vallomásukban nem tagadták, rendszeres vásárlók, alkalmanként 4-5 ezer forintért szerzik be kristály adagjukat. Kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják azt a 45 éves bagi férfit, aki többek között a most elfogott fogyasztókat látta el hónapok óta droggal Bag és Hatvan térségében. Az éjszakába nyúló kihallgatás beismerő vallomást hozott, a férfi elmondta, megélhetését biztosítandó, keresete kiegészítéseként kezdett el foglalkozni kristály árusításával, bár egyáltalán nincs rászorulva. A nagyobb kiszerelésben beszerzett kábítószert grammonként 6-7 ezer forintért adta tovább ismerőseinek. Bár az ügyfelek azt gondolták, egy grammot vesznek, valójában mindig kevesebbet kaptak pénzükért, a poros tasakot rejtő borítékban sosem volt több 0,7 grammnál. A gyanúsított több mint 1,5 millió forintos illegális jövedelemre tett szert. Ezt a forrást apasztották most el a rendőrök. A férfi lakásán simítózáras tasakokat, digitális mérleget, 2 millió forintot, 34 darab kábítószergyanús tablettát, valamint az eladásra szánt kábítószergyanús fehér por kb. 170 grammnyi maradékát lefoglalták.

Az azóta letartóztatott 45 éves bagi férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

police.hu

 

Gyermekpornográf felvételek miatt csuktak le egy idős férfit Nógrádban

A 74 éves aggastyán szabad lábon védekezne ezért fellebbezett a letartóztatása ellen. 

  • 2021.09.17

Háromszázmilliót csalt ki, nyolc évet kapott egy férfi Mohácson

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság egy férfit, aki 2008 és 2010 között huszonkét sértettől csaknem 300 millió forintot csalt ki. Az ítélet nem jogerős.

  • 2021.09.17

Kigyulladt egy hódmezővásárhelyi sertéstelep

Sok sertés elpusztult a tűzben.

  • 2021.09.17