Elkapták a rendőrök a tyúktolvajt

Elkapták a rendőrök a tyúktolvajt

A kenderesi gyanúsított zsákban vitte el a tyúkokat, majd néhány nap múlva visszament megnézni, hogy tud-e még vinni a szárnyasokból.

Ismeretlen személy ment be egy helyi lakos kenderesi lakóházának udvarára 2021. május 12-én 8 óra és 16 óra között, majd az ólból nyolc darab 2,5 kg-os tyúkot valamint az udvarról egy hosszabbító kábelt tulajdonított el. Néhány nap elteltével a sértett épp az udvarán tevékenykedett, amikor egy számára csupán látásból ismert férfi – kezében egy szatyorral – beugrott az udvarára, azonban a gangon tartózkodó gazda kérdésére, hogy mit keres ott, azt felelte, hogy „a tyúkért jöttem”, majd gyorsan távozott.

A sértett ezt követően tett bejelentést a tyúklopás miatt a rendőrségen, ahol nyomozást rendeltek el. A nyomozók megtekintették a helyszínt és adatokat gyűjtöttek. Az egyenruhások hamarosan eljutottak a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves kenderesi férfihez, akit elszámoltattak és előállították a Kisújszállási Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a helyszínen zsákba szedett nyolc tyúkot és magához vett egy hosszabbító kábelt. Otthon a tyúkokat megfőzték, megsütötték és minden nap azt ették. Vasárnapra elfogyott a hús, ezért ismét benézett a sértetthez, hogy maradt-e még tyúkja, azonban a verandán a tulajdonosba ütközött, ezért távozott az udvarból. Elmondta még azt is a nyomozónak, hogy a hosszabbítót eladta egy ismeretlennek.

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Forrás: police.hu

 

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.