Félnek a buszsofőrök a vírustól

Félnek a buszsofőrök a vírustól

Szakszervezetük szeretné elérni, hogy tavaszhoz hasonlóan zárják le az első ajtókat. 

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azt kéri Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt sürgősen rendeljék el ismét országszerte és egységesen a közösségi járművek első ajtajának lezárását. Az érdekképviselet szerdán azt közölte az MTI-vel, kockázatosnak tartja, hogy a közösségi közlekedésben nincs egységes védekezési rend; az első ajtók lezárására a sofőrök védelme miatt van szükség.

Hangsúlyozták, van olyan szolgáltató - például Debrecenben és Miskolcon -, amelynél a tulajdonos önkormányzat vagy maga a cégvezetés már hetekkel ezelőtt elrendelte az elsőajtós zárlatot, míg más társaságoknál túlzottnak tartják a járművezetők aggodalmát, ezért nem is teljesítik a kérést.

A szakszervezet szerint így van ez a fővárosban is, ahol a szolgáltatást megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetése tartja feleslegesnek a BKV-járműveken az elsőajtós lezárást - így a sofőrülés kordonnal való elkerítését is -, és mindössze egy matricán kérik az utasokat, fáradjanak távolabb a járművezetőtől. Hozzátették, más a gyakorlat a fővárosi agglomerációban is közlekedő járatokon, bár ott sem egységes.

 

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.