Gesztenyemasszákat tesztelt a Nébih

Gesztenyemasszákat tesztelt a Nébih

27 terméket vizsgáltak meg a szakemberek. 

Az ünnepekre készülődve a Szupermenta program tesztjében huszonkét gyorsfagyasztott gesztenyepürét és öt gesztenyemasszát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei – tájékoztatott róla a hivatal a portálján.

A Nébih számos szempontból megvizsgálta a huszonhét terméket, minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokat is elvégzett a hivatal a laboratóriumában. Ahogy arról beszámolnak az analízis kiterjedt többek között a hamisítás, a zsír-, hamu-, víz-, héj-, cukor- és homoktartalom, valamint a savfok paraméterekre, továbbá növényvédőszer-maradék és mikrobiológiai vizsgálatok is zajlottak. A termékeken összesen 10187 laboratóriumi paramétert vizsgáltak.

A Nébih összességében megnyugtatónak értékelte a gesztenyekészítmények minőségét, azonban a hatósági felügyelők, így is 1.2 millió forint bírságot szabtak ki különféle szabálytalanságok miatt. Az úgynevezett kedveltségi vizsgálaton ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket. A bírák a gyorsfagyasztott gesztenyemasszák rangsorában a „Maroni Natúr gyorsfagyasztott gesztenyemassza cukor és aromák hozzáadása nélkül” terméket ítélték a legjobbnak. A gyorsfagyasztott gesztenyepürék versenyében pedig a „Fine Life gyorsfagyasztott gesztenyepüré, hetvenkét százalék gesztenyebél tartalommal” érdemelte ki az első helyet.

 

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.