Hajdú Péter marad a Life tévé vezetője

Hajdú Péter marad a Life tévé vezetője

Hiába ítélte el a bíróság adócsalásért.

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést kapott Hajdú Pétert (45), így továbbra is ő maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója - írja a Blikk.

A tévést és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádoltak. Az ügyészség szerint Hajdú cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, ám a büntetőügy hétfőn megegyezéssel zárult. Azóta kiderült, előzetes mentesítést kapott, azaz erkölcsi bizonyítványa tiszta marad, így tovább folytathatja munkáját a cégnél.

- Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk – nyilatkozta a Blikknek Hajdú, akit az ügy elsőrendű vádlottjaként a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, 4 év próbaidőre felfüggesztve, valamint 5 millió forint pénzbüntetést is kiszabott rá.

Abban az esetben, ha a vádlott a vádirat benyújtásáig megtéríti az okozott kárt, a bíróság korlátlanul enyhítheti a büntetési tételt, így kaphatott Hajdú is előzetes mentesítést.

– Az ítélet meghozatalánál a bíróság több enyhítő körülményt is figyelembe vehet. Az előzetes mentesítés értelmében az érintett felet semmilyen joghátrány nem éri az ítélet kapcsán. Jelen esetben például nem tiltják el a közügyek gyakorlásától, így maradhat cégvezető is. Büntetlen előéletű marad, a bíróság erről saját jogkörben vagy védői indítványra dönthet, például azért, mert az elkövetett bűncselekmény hatása a társadalomra csekély mértékben veszélyes, annak köszönhetően hogy a terhelt a vádirat benyújtásáig a vagyoni hátrányt megtérítette – magyarázta lapunknak dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

 

 

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.