Idősek kifosztója került rács mögé

Adóhatósági dolgozónak, vagy önkormányzati munkatársnak hazudta magát az a szegedi nő, aki időseket károsított meg az utóbbi hónapokban. 

Hol adóhatósági, hol önkormányzati dolgozónak adta ki magát a tolvaj. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság bírója 2020. december 5-én egy hónapra elrendelte egy őrizetben lévő szegedi nő letartóztatását - írja a szoljon.hu. 

Az ügyészi indítvány szerint a nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 6-tól december 3-ig, elfogásáig, többször követett el lopásokat Szolnokon és Martfűn. Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a nő idős hölgyek lakásába csengetett be úgy, hogy adóhatósági alkalmazottnak, vagy önkormányzati dolgozónak adta ki magát. A gyanúsított, amikor a lakásba módon bejutott, a sértettek figyelmét elterelte és az időközben kifigyelt rejtekhelyről ellopta a pénzüket.

Az eddigi adatok szerint 110.000 forinttól 770.000 forintig terjedt az eltulajdonított pénzek összege. A bíróság, egyetértve az ügyészi indítvánnyal megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, ezért indokolt a letartóztatása. A bíróság döntését valamennyi érintett tudomásul vette, ezért a végzés végleges.

A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

Magánemberek kezdtek utánajárni, hogy mennyire védi meg őket a kínai oltás. Az eredmények lesújtóak. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki.

  • 2021. június 14.

Milliós károkat okozott egy részeg rongáló a nyíregyházi sportcsarnokban

Az ittas fiatalt a helyszínen elfogták. Nem emlékszik semmire. 

  • 2021. június 14.

Több mint 300 településen irtják a szúnyogokat

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t.

  • 2021. június 14.