Lecsuktak egy embercsempészt Szolnokon

Letartóztattak egy 34 éves román férfit, aki január végén húsz, feltehetően szír állampolgárt akart Ausztriába szöktetni ismeretlen társai közreműködésével - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint a férfi január 29-én reggel egy román felségjelzésű tehergépkocsival haladt a 4-es számú főúton Budapest irányába. Szolnok külterületén, a főút 95-ös kilométerszelvényénél a NAV járőrei intették le a gépjárművet. A férfi a járőrök jelzésére megállt ugyan a teherautóval, de kiugrott a vezetőfülkéből és elfutott.

    A NAV járőrei rövid időn belül elfogták a férfit és átvizsgálták a tehergépkocsit. A jármű rakterében húsz, feltehetően szír állampolgár tartózkodott, akiket a román férfi a magyar-román államhatár közelében vett fel azzal a céllal, hogy ezer euroért Budapesthez közel, az M5-ös autópálya egyik kijáratához szállítsa és ismeretlen társai közreműködésével átszöktesse őket az osztrák-magyar államhatáron - írták.     A Szolnoki Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója január 30-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

    A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

Magánemberek kezdtek utánajárni, hogy mennyire védi meg őket a kínai oltás. Az eredmények lesújtóak. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki.

  • 2021. június 14.

Milliós károkat okozott egy részeg rongáló a nyíregyházi sportcsarnokban

Az ittas fiatalt a helyszínen elfogták. Nem emlékszik semmire. 

  • 2021. június 14.

Több mint 300 településen irtják a szúnyogokat

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t.

  • 2021. június 14.