Letartóztatná Bróker Marcsit az ügyészség

Letartóztatná Bróker Marcsit az ügyészség

A rá kisbaott börtönbüntetéssel se elégedettek, ezért súlyosításért fellebeztek.

Fellebbezett az elsőfokú ítélet súlyosítása, további vagyonelkobzása és a "Bróker Marcsi" néven elhíresült karcagi D. Sándorné vádlott letartóztatásának megrendelése érdekében is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Szolnok Megyei Főügyészség -Mediátor-ügyben hozott elsőfokú ítélete és a bűnügyi felügyeletet fenntartó végzése ellen.

A főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőfokú ítélet ellen azért fellebbeztek, hogy a másodfokú bíróság D. Sándornét azokban a cselekményekben is bűnösnek mondja ki, akiknél a törvényszék megszüntette a büntetőeljárást. Az elsőfokú bíróság indokolása szerint ezeknek a cselekedeteknek - további 107 sértett sérelmére megvalósított csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése bűntette - a jelentősebb súlyú törvények mellett a vádlott felelősség vonása szempontjából nincs biztonság.

A főügyészség az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés napjának lényegi felállítását, valamint a vádlott családtagjaival és az érdekkörébe tartozó céggel szembeni további vagyonelkobzást is kérte fellebbezését - közölték.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésekor az ügyész indítványt tett a Kun-Mediátor-ügy miatt bűnügyi felügyelet alatt álló D. Sándorné letartóztatásának elrendelésére - idézték fel. A kiszabott szabadságvesztés tartamára ellenőrizve bizonyítottan feltehető, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése nélkül a vádlott elrejtőzne a hatóságok előtt, és tartani kell attól is, hogy folytatná csaknem 14 éven át űzött bűnös tevékenységét. A törvényszék elutasította az indítványt, csak a bűnügyi felügyeletet tartotta fenn, ezért a főügyészség fellebbezett a végzés ellen - írták.

A Kun-Mediátor-ügyben első fokon, nem jogerősen tíz év börtönre és 5,4 millió forint pénzbüntetésre ítélte a Szolnokoki Törvényszék január 7-én a 68 éves D. Sándornét üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és más törvények miatt, valamint véglegesen eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozásától. fizet a vádlottal és a felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft.-vel szemben külön-külön csaknem 1,6 milliárd forint, a vádlott két hozzátartójával szemben pedig összesen több mint 34 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. A vádlott kötelezték arra is, hogy fizessen meg öt sértettnek összesen mintegy 129 millió forint kártérítést, a további magánfelek által bejelentett kártérítési igények érvényesítését pedig egyéb törvényes útra utasították.

 

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30