Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

Drasztikusan alakítaná át sokak életszínvonalát, a jövedelmi viszonyokat az az elmúlt pár hétben előtérbe került javaslat, amely a gyerekszámtól tenné függővé a nyugdíjat. Ennek lényege, hogy a nyugdíjban díjaznák azt, akinek van, pláne, ha több gyereke van, az ő járandóságuk még magasabb is lenne. A gyerekteleneknek nem csökkentenék a nyugdíját, hanem megemelnék a rájuk vonatkozó korhatárt azért, hogy nagyjából annyi legyen a kezdő nyugdíjuk, mint azé, aki gyereket nevelt. Így voltaképpen tovább kell dolgozniuk a gyereket nem vállalóknak.

Az egyelőre csak szakmai körökben megfuttatott javaslat nagyon nem nyerte el a lakosság tetszését – ezt mutatják a napi.hu és a Pulzus Kutató felmérésének eredményei.

Csupán a magyarok kisebb része (29 százaléka) ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy változzon a nyugdíjrendszer és a jövőben magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, amely több gyereket vállal, míg a gyermektelenekre vonatkozó nyugdíjkorhatárt pedig emeljék meg. (12 százalék amiatt támogatja az ötletet, hogy ha nem lépik meg ezt az átalakítást, akkor idővel bedől az egész nyugdíjrendszer, 17 százaléknyi válaszadó elfogadja azt az indokot, hogy mivel a gyereknevelés valóban nagyon sokba kerül, ezzel érdemben képes segíteni a társadalom.)

24.hu

Nyitófotó: shutterstock

Kutyabarátkozás után fejelés volt Nyíregyházán

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek póráz nélkül sétáló kutyájától egy másik eb megijedt, az emiatt kialakult vitát a férfi pedig erőszakosan rendezte.

  • 2021.08.04

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja

Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja. Az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény augusztus 18-tól 21-ig tart Mátra-Sástón.

  • 2021.08.04

Gyermekpornográfia miatt vádat emeltek egy makói férfi ellen

Nagy mennyiségben tartott gyerekpornót a férfi a telefonján. 

  • 2021.08.04