Parfümöket loptak Szolnokon

Parfümöket loptak Szolnokon

Százezer forint értékű parfümöt lopott a három testvér. 

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt lopás bűntette miatt egy jászladányi testvérhármassal szemben, akik 2020 januárjában 100.000 forint értékű parfümöt loptak a Szolnok, Felső Szandi réten működtetett drogériából. 

A vádirat szerint a három nő 2020. január 11-én délután besétált a Szolnok, Felső Szandi réten található drogériába és úgy tett, mintha az árukínáló polcokra kihelyezett tesztereket próbálgatná vásárlási szándékkal. Valójában azonban a két idősebb nő (29 és 28 évesek) különböző márkájú, összesen 100.000 forint értékű árucikket lopott el úgy, hogy a termékvédelmi címkéket letépkedték a parfümökről és azokat a náluk lévő táskába rejtették. Testvérük (18 éves) eközben folyamatosan ügyelt arra, hogy nővérei cselekményét az eladók ne vegyék észre. Amikor az elkövetők bepakolták táskájukba a parfümöket, távoztak az üzletből.

A parfümök nem kerültek elő, így az okozott kár nem térült meg.

 

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozandó büntetővégzéssel végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a legidősebb, büntetett előéletű nővel szemben, míg két testvérét pénzbüntetéssel sújtsa, és kötelezze a vádlottakat arra, hogy a lopott parfümök értékének megfelelő összegű kártérítést fizessenek a sértett drogériának.

 

 

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni – tudatta médiánkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

  • 2021. június 16.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében

Szerencsére időben megállították a szerelvényeke, így nemtörtént katasztrófa. 

  • 2021. június 16.

Másfél évre lezárták a Lánchídat

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre.

  • 2021. június 16.