Prostituáltakat futtatott, emberkereskedelemmel vádolják

Prostituáltakat futtatott, emberkereskedelemmel vádolják

Többek között emberkereskedelemmel vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a szolnoki férfit, aki nőket dolgoztatott prostituáltként Svájcban és Németországban - tájékoztatta az ügyészség kedden az MTI-t.

A 36 éves vádlott társkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival és szerelmi viszonyt színlelve vette rá őket a prostitúcióra - tartalmazza a közlemény.

A férfi 28 éves élettársát, aki 21 millió forintnyi, prostitúcióból származó pénzt vett fel, pénzmosással vádolják - tették hozzá.

Azt írták: a férfi 2015 őszétől 2017-ig, többnyire álnéven, rendszeresen adott fel hirdetéseket internetes társkereső oldalakon, majd az így megismert több nővel is rövid ideig tartó párkapcsolatot alakított ki. Az ismerkedéssel azonban nem a tényleges párkapcsolat kialakítása volt a célja, hanem az, hogy szerelmi viszonyt színlelve, megtévesztéssel rávegye a sértetteket arra, hogy Németországban és Svájcban prostitúciós tevékenységet folytassanak.

Az interneten megismert nőket rövid ismeretség után rávette, hogy költözzenek hozzá, az általa bérelt budapesti szállodai szobába. Ezután arra hivatkozott, hogy a vállalkozása tönkrement, pénzre van szüksége az újraindításához, a prostitúcióból származó pénzből pedig megteremthetik közös jövőjük feltételeit - ismertette a főügyészség.

A férfi négy áldozata közül három nőt rendszeresen bántalmazott és fenyegetett. Egyiküket meg is erőszakolta, egy másikat pedig arra kényszerített, hogy az általa külföldre küldött többi nőt fogadja és betanítsa. A vádlott a sértetteket rendszeresen, napi szinten ellenőrizte, a prostitúcióból származó bevételük nagyobb részét pedig elvette.

A Fővárosi Főügyészség a 36 éves férfi ellen négyrendbeli emberkereskedelem bűntette, szexuális erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A főügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés, a nő ellen végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza - olvasható a közleményben.

 

Téliesebb idő várható a hétvégén

Téliesebb idő várható a hétvégén. Többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, és helyenként hószállingózás, havazás is valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

  • 2022.01.20

Egy hét alatt 300 kilométert tett meg a PET Kupa jeladós palackja a Tiszán

Egy hét alatt csaknem 300 kilométert tett meg a Tiszán a PET Kupa egyik jeladóval ellátott palackja, hasznos adatokat szolgáltatatva a folyón úszó hulladék útjának kutatásához és a folyótisztító akció sikeréhez - közölte a kezdeményezés szervezője csütörtökön az MTI-vel.

  • 2022.01.20