Vádemelés jön a szolnoki lopássorozat után

A szolnoki gyanúsított nem volt válogatós. A csontozókéstől a gyöngyig vitte, ami megtetszett neki.

 

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrség tevékenység-irányítási központjába 2020. szeptember 7-én, mert a délelőtti órákban ismeretlen személy bement a szolnoki ingatlana udvarára, majd a lakóépületbe bejutva laptopokat, akkumulátort és némi aprópénzt tulajdonított el.

Az előző bűncselekmény bejelentését követően az egyenruhásoknak újabb helyszínre kellett vonulniuk. Egy helyi lakos azt panaszolta, hogy 2020. augusztus 31. és 2020. szeptember 8. közötti időszakban a szolnoki ingatlana melléképületének falát bontotta ki ismeretlen személy, és onnan késeket, szerszámokat, edényeket tulajdonított el.

A nyomozók aprólékos helyszíni szemléket végeztek, majd adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek és szakértőket rendeltek ki. A kamerafelvételek elemzését követően a feltételezett elkövető személyazonossága ismertté vált, amit az időközben megérkező igazságügyi ujjnyomszakértői vélemény is megerősített.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves férfit, akinek a terhére – a fentieken túl – további gyanúsításokat is közöltek a nyomozók. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis, a jogsértő 2020. október 22-én a délelőtti órákban ment be egy szolnoki lakóházba, ahol kutatást végzett. A férfi a megalapozott gyanú szerint, a házból készpénzt, bizsukat, manikűrkészletet, internetes eszközöket, továbbá egy ékszertartó dobozt – melyben kagyló és gyöngyök voltak – kísérelt meg eltulajdonítani. A lakásban tevékenykedő gyanúsítottat a tulajdonos tetten érte, így a jogsértő az összekészített értékek hátrahagyásával távozott a házból.

A nyomozóhatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, majd az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. A lopási cselekmények elkövetése miatt indított büntetőeljárásban a szolnoki rendőrök elvégezték a szükséges nyomozási cselekményeket és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

 

 

 

A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

Magánemberek kezdtek utánajárni, hogy mennyire védi meg őket a kínai oltás. Az eredmények lesújtóak. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki.

  • 2021. június 14.

Milliós károkat okozott egy részeg rongáló a nyíregyházi sportcsarnokban

Az ittas fiatalt a helyszínen elfogták. Nem emlékszik semmire. 

  • 2021. június 14.

Több mint 300 településen irtják a szúnyogokat

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t.

  • 2021. június 14.