Vádemelést javasol a rfendőrség az áramlopó nyugdíjas ellen

Vádemelést javasol a rfendőrség az áramlopó nyugdíjas ellen

Több százezres kárt okozott az évek során a 71 éves férfi.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás vétség elkövetése miatt egy helyi lakos ellen, akinek lakcímén a szakemberek 2020 júniusában ellenőrizték a gáz- és áramszolgáltatást. Az ellenőrzést végzők a helyszínen szabálytalan bekötések nyomaira bukkantak, ezért értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a helyszíni szemle során megállapították, hogy a szolgáltatásokat a jogsértő úgy használta, hogy külön kör létesítésével kikerülte a mérőórákat, így tényleges fogyasztás nem került a szolgáltató által lemérve, ezért számlázás sem történt a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfél felé. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 71 éves férfi magatartásával a szolgáltatók sérelmére több százezer forintos kárt okozott. A rendőrök lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták a terheltet, aki beismerő vallomást tett. A férfi elmondta, hogy az illegális bekötéseket 2015-2016. években saját maga készítette el.

A nyomozók a bűnügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait az illetékes ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

A kínai vakcinából kevés lehet a két oltás

Magánemberek kezdtek utánajárni, hogy mennyire védi meg őket a kínai oltás. Az eredmények lesújtóak. Egyre több olyan ember is jelentkezik a csoportba, akinek nemcsak az antitestvizsgálata negatív, hanem a sejtes immunitása sem alakult ki.

  • 2021. június 14.

Milliós károkat okozott egy részeg rongáló a nyíregyházi sportcsarnokban

Az ittas fiatalt a helyszínen elfogták. Nem emlékszik semmire. 

  • 2021. június 14.

Több mint 300 településen irtják a szúnyogokat

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t.

  • 2021. június 14.