Az osztrákok kitiltottak minket egy kilátóból

Az osztrákok kitiltottak minket egy kilátóból

Az íróttkői kilátó bejárata osztrák oldalon volt eddig is, de most lezárták azt a magyarok elől. Csak három napnál nem régebbi negatív Covid-teszttel látogatható.

 

 

 

A Kőszegi-hegységben található Írott-kő-kilátót osztrák katonák lezárták a magyar turisták elől. Ennek oka, hogy a kilátó épülete a két ország közötti határon helyezkedik el, részben Ausztriában, részben Magyarországon található, a bejárata pedig az osztrák oldalon van - írja a nyugat.hu.

Így a Dunántúl és egyben a Kőszegi-hegység legmagasabb pontjának számító Írott-kő csúcsát, illetve a tetején található emblematikus kilátót egyelőre csak az osztrák oldalról lehet megközelíteni, 72 óránál nem régebbi negatív teszt birtokában. Az azonban eddig is szabálysértésnek számított, ha magyar oldalról érkező turista lépett be az épületbe, mivel a járvány ideje alatt érvényben lévő rendelkezések miatt a zöld határon jelenleg tilos belépni Ausztriába. A tagállamok közötti határt csak a hivatalos átkelőknél szabad átlépni, szintén 72 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel. Az osztrák katonák leszalagozták a kilátót, és a magyar kirándulókat visszafordítják.

 

Elstartolt a II. Tisza-tavi PET Kupa

Tizenegy csapat részvételével startolt el vasárnap a folyótisztító és hulladékgyűjtő II. Tisza-tavi PET Kupa Tiszafüredről.

  • 2021. június 14.

Majdnem fél évbe telt egy rozsdás szemetest eltávolíttatni Szolnokon

Borda Zoltán képviselő a minap számolt be a sikerről.

  • 2021. június 10.

Eltűnt a Facebookról a Szolnoki Többség oldala

A város ellenzéki frakciójának volt eddig ez a hivatalos oldala, de hétfőre egyszerűen eltűnt.

  • 2021. június 7.