György István pontott te az oltópont ügyre

György István pontott te az oltópont ügyre

Oltás van kevés, nem oltópont, mondta a politikus. 

 

Hiába költött néhány millió forintot is a szombathelyi oltópontok kialakítására, eléggé úgy tűnik, a kormány nem kér belőlük. A megyei kormányhivatal lassan egy hete nem hajlandó szemlét tenni, enélkül pedig nem lehet a háziorvosok szerint is szükséges helyeket megnyitni. 

 

Pedig kedden még úgy tűnt, lehet valami előrelépés, mert Orbán Viktor miniszterelnök Kunhalmi Ágnes kérdésére azt mondta, megkérte a Vas megyei kormányhivatalt, tegyenek menjenek ki a szombathelyi háziorvosokhoz és adjanak meg nekik minden seghítséget. Ez azonban nem az oltópontok megnyitása lesz. 

 

György István az oltást vezető munkacsoport  vezetője az operatív törzs ülése után elmondta: már 1 397 342 embert beoltottak, összesen több mint 1,8 millió oltást beadtak. Az ellenzék által sokat bírált oltási program az egyik legsikeresebb az EU-ban - hangsúlyozta. A következő héten főként a regisztrált idősek oltására koncentrálnak.  A háziorvosok szervezik az oltópontokra az időseket.

Közölte: a baloldal továbbra is folytatja a zavarkeltést az oltások kapcsán. Szólt arról, a háziorvosoktól az ütemes oltási szakaszban napi 15 ember, a hétvégi tömeges oltási szakaszban napi 40 ember beoltására számítanak, ami  óránként 4-5 embert jelent, de jelenleg nincs ennyi oltóanyag. A heti oltási programból látszik, hogy a háziorvosok 5-6 nap alatt 10 embert tudnak beoltani a rendelőjükben, mivel nincs több vakcina. Ehhez viszont nem kell külső helyszíneken újabb oltópontokat létrehozni. Nem oltópontokból van kevés, hanem vakcinából - tette világossá György István. Ez alapján hiába próbálkoznak az önkormányzatok, nem lkérnek a segítségükből, ihgaz ugyanakkor azé is, hogy fideszes vezetésű önkormányzat létrehozhatott oltópontokat. 

 

 

Majdnem fél évbe telt egy rozsdás szemetest eltávolíttatni Szolnokon

Borda Zoltán képviselő a minap számolt be a sikerről.

  • 2021. június 10.

Eltűnt a Facebookról a Szolnoki Többség oldala

A város ellenzéki frakciójának volt eddig ez a hivatalos oldala, de hétfőre egyszerűen eltűnt.

  • 2021. június 7.

Az MVM-hez kerülnek az ELMŰ-ÉMÁSZ lakossági ügyfelei

Jász-Nagykunk-Szonok megye egy részében is az MVM fog szolgáltatni. 

  • 2021. június 4.