Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Szajolban

Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Szajolban

Huszonnyolc férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde épül Szajolban 356 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a beruházás célja a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeinek javítása, a munkavállalók mobilitásának támogatása.

Az új bölcsőde az önkormányzat tulajdonában levő, Kölcsey Ferenc úti ingatlanon kap helyet. Új épület és játszóudvar létesül. Az épület tetején napelemeket helyeznek el. Parkolót, babakocsi-tárolóhelyet, kerékpártámaszokat is kialakítanak.

Az önkormányzat a beruházáshoz szükséges összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte.

Áldozatsegítő központot adtak át Szolnokon

Megfelelő jogi, érzelmi és pszichológiai segítségnyújtás nélkül az egyén nehezebben vagy egyáltalán nem tudja feldolgozni az áldozattá válással járó megrázkódtatást és ennek terheit - érvelt az áldozatokat segítő rendszer működtetése mellett Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Szolnokon, az Áldozatsegítő Központ ünnepélyes megnyitóján.

  • 2021.09.07

Szolnokon is elkezdődött az előválasztás

Három jelölt verseng egymással.

  • 2021.08.24

Légi parádé, kenyérszentelés, tűzijáték lesz Szolnokon

Az esti tűzijáték előtt a szolnoki polgármester is szónokol.

  • 2021.08.18