Szolnokon emelkedik, máshol csökken a szennyvízben a koronavírus koncentráció

Szolnokon emelkedik, máshol csökken a szennyvízben a koronavírus koncentráció

Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

Azt írták, a 35. héten a vizsgált városok többségében alacsony volt a koronavírus koncentrációja, Budapesten és Szegeden csökkent, míg Szolnokon enyhén emelkedett.

A mért koncentrációk Budapest agglomerációs településeinek közös mintájában, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen a mérsékelt, míg a többi 13 város esetében az alacsony tartományba esnek - tették hozzá.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízadatok hétről hétre tapasztalható ingadozása - enyhe emelkedése, illetve csökkenése - a relatíve alacsony betegszámokból ered.

A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontosnak nevezték, hogy azok is oltassák be magukat, akik eddig még nem kérték a koronavírus elleni védőoltást.

Túraútvonal létesült három Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

Ökoturisztikai túraútvonal létesült Újszász, Zagyvarékas és Szászberek településeken a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

  • 2021.10.07

Az állatok védelmére buzdít Sziráki Pál

Az arpopó, hogy október 4-e az állatok világnapja.

  • 2021.10.04

Sziráki Pál: még nincs vége a küzdelemnek

A DK-s politikus megköszönte a bizalmat. 

  • 2021.10.01