Véletlenü hat adag Pfizert adtak be egy szombathelyi férfinak

Véletlenü hat adag Pfizert adtak be egy szombathelyi férfinak

Enyhe hőemelkedése lett a férfinek. 

A 69 éves Szakács László valószínűleg figyelmetlenség miatt kapott hat adagot a Pfizer oltóanyagából múlt hét pénteken Szombathelyen, akinek a történetét a Vas megyei lap, a vaol.hu írta meg. A férfi elmondása szerint, amikor beült a rendelőbe, hogy megkapja az oltást, a háziorvosa azt mondta neki, hogy még sosem adott be Pfizert, ezért lehetett, hogy a teljes ampullát felszívta a fecskendőbe, amiben 6 adag van.

„Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag. Amikor hazaértem, rám telefonált az orvos, hogy vissza kellene jönni, mert többet kaptam. Nem állíthatom, hogy hatot, de úgy tudom, annyi van egy ampullában. A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy „véletlenül többet kapott” - mesélte Szakács László.

A férfinak pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, és a vérnyomása is felment 180-ra, de szerint ez azért is lehetett, mert nagyon stresszelt a kórházi környezet miatt, mivel életében egyetlen egyszer volt csak kórházban, mandulakivétel miatt. Szakács Lászlónak az éjszakát benn kellett tölteni a kórházban, ahol a kórházi személyzet azzal viccelődött, hogy a hat adag miatt 4-5 évig védett lesz, Szakács László szerint „jól megkapta, pedig eredetileg nem is óhajtott oltakozni.”

Elstartolt a II. Tisza-tavi PET Kupa

Tizenegy csapat részvételével startolt el vasárnap a folyótisztító és hulladékgyűjtő II. Tisza-tavi PET Kupa Tiszafüredről.

  • 2021. június 14.

Majdnem fél évbe telt egy rozsdás szemetest eltávolíttatni Szolnokon

Borda Zoltán képviselő a minap számolt be a sikerről.

  • 2021. június 10.

Eltűnt a Facebookról a Szolnoki Többség oldala

A város ellenzéki frakciójának volt eddig ez a hivatalos oldala, de hétfőre egyszerűen eltűnt.

  • 2021. június 7.