128-cal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

128-cal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

Idén még egy napon sem volt annyira magas az elhunytak száma, mint most. Nagyon kevés új fertőzöttet találtak, de rendkívül alacsony az elvégzett tesztek száma is. 

 

 

 

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

128 újabb halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon, velük együtt az elhunytak száma 10 853-ra emelkedett – derül ki a járványügyi tájékoztató honlapra feltöltött adatokból.

Az elmúlt egy hétben naponta átlagosan 110-en haltak meg. Az előző két napban 100 alá csökkent az elhunytak napi száma, a most közölt 128-as szám december 31-e óta a legmagasabb.

8223 teszt elvégzésével 696 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak. Ennyire kevés új teszt utoljára épp egy hete került be a statisztikába, a mostaninál alacsonyabb fertőzöttszámról pedig legutóbb december 27-én számoltak be.

Eközben 5880 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 5312 fővel, 123 647-re csökkent. Ennél alacsonyabb az aktív esetszám utoljára 2020. november 18-án volt.

 

Forrás: hvg.hu

 

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.