285 új áldozata van a járványnak

285 új áldozata van a járványnak

Csökken a kórházban lévők száma, de még így is magas.

Az operatív törzs reggeli jelentése szerint 285 új áldozata van a járványnak (237 vidéki, 48 fővárosi, ennél részletesebb bontás nem ismert). Európában továbbra is nálunk a legmagasabb a lakosságarányos halálozás.

3 597 új fertőzöttet találtak. Ez önmagában jó adat, hiszen 35 181 teszttel fedeztek fel ennyi új covidost. Ugyanakkor meglepő is, hogy az összes teszten belül a pozitívak aránya hirtelen és így némileg megmagyarázhatatlan módon bezuhant 10 százalékra a korábbi 20 százalék körüli szintről.

Lakosságarányosan Veszprémben, Vasban és Baranyában regisztrálták a legtöbb koronavírusos beteget az elmúlt két hétben. Kórházban 454-gyel vannak kevesebben, de még mindig 10 364 koronavírusos betegnél van szükség az otthoni ápolásnál komolyabb kezelésre.

A lélegeztetőn lévők száma stagnál, 1 204-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Ez továbbra is nagyon magas szám, és sajnos azt vetíti előre, hogy a halálozási adatok még tartósan magasak maradhatnak.

 

Forrás: 444.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.