856 új fertőzöttet, 93 áldozatot regisztráltak

856 új fertőzöttet, 93 áldozatot regisztráltak

Nagyon kevés tesztet végeztek viszont. 

856 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 328 851 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 93 beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 174 070, az aktív fertőzötteké 144 804. Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, mostanra már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések – közölte hétfőn az elmúlt 24 órában regisztrált adatokat a hivatalos tájékoztató honlap. 8727 mintavételt végeztek. Előző nap 1307 új fertőzöttről és 103 halálos áldozatról számoltak be.

Az oldalon elérhető megyei bontás alapján hétfőn reggel Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megye volt vörös, azaz lakosságarányosan ezekben a megyékben lehet hivatalosan a legtöbb fertőzött.

 

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádióban adott interjút, ahol beszélt arról, hogy nem elégedett a vakcinabeszerzések tempójával, vannak ugyanis olyan gyártók, amiknek a termékei már hamarabb elérhetőek voltak az EU-n kívüli országokban. 

Arra, hogy mikor lehet nyitni, lazítani a korlátozásokon, azt mondta: „Ha a vakcina előtt kezdesz lazítani, a vakcina meg nem érkezik meg, akkor egy fertőzéshullámot indítasz el, és szabadítasz rá az országra” – jelentette ki Orbán, aki szerint ha nem jól ütemez a kormány, még egy harmadik hullám is bekövetkezhet. Orbán szerint a második hullámot kivédtük, jól láthatóan sikerült leszorítani, most az a feladat, hogy ne tudjon elindulni egy harmadik hullám.

 

Forrás: Telex

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.