90 millióért tárolják Szijjártó lélegeztetőgépeit

90 millióért tárolják Szijjártó lélegeztetőgépeit

A külügyminiszter a járvány első hulláma alatt 300 milliárd forintért portyázott nekünk rengeteg túlárazott lélegeztetőgépet. Nagy részük használatlanul porosodik, és vagyonokat fizethetünk egy Rogán Antalnak kedves cégnek a raktározásukért.

Orbánék már rögtön a járvány kezdetén kedvet kaptak egy kis mutyihoz, így a haveri cégeken keresztül 16 ezer méregdrága és felesleges lélegeztetőgéphez jutottunk. 300 milliárd forintért. Egy részük a Bajcsy kórház alagsorába van száműzve. Raklapszámra állnak használatlanul, így tűnnek el százmilliárdok.

A HVG kiderítette, hogy lélegeztetőgépek ezreit tárolják a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyén, amiért a káoszkormány havi 90 millió forintot szurkol le az adófizetők pénzéből. A bérleti díj havonta 165 ezer euró + áfa, vagyis havi 74,3 millió forint, amire havi 29 ezer euró + áfa (13 millió forint) összegű üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány tevődik.

A lap azt írja, az eszközöket több mint fél évig ingyen tárolták a telephelyen, de tavaly október óta már fizetni kell. Az ingatlanegyüttes időközben kétszer is gazdát cserélt, végső tulajdonosa a Carion-csoport egyik ingatlanalapja lett. A cégről a Rogán Antal által szorgalmazott lakáslottó kezdeményezés idején lehetett először hallani, amiből azóta sem lett semmi. A nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény tervezetét mintha egyenes a Carionra szabták volna.

Nos, most közvetve ők tárolhatják a tízezernyi felesleges lélegeztetőgépet, a szerződés szerint 7600 négyzetméteren.

 

Forrás: ezalenyeg.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.