A Fidesz hamar lekeverné a megfigyelési botrányt

A Fidesz hamar lekeverné a megfigyelési botrányt

Nem tud összeülni a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, mert a többséget adó Fidesz szerint nem indokolt a grémium üése, így hiába hívnák össze határozatképtelen lenne a testület.

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el - közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

"A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják" - szögezte le a kormánypárti politikus.

 

A testület ellenzéki tagjai még vasárnap kezdeményezték a testület összehívását és Szijjártó Péter külügyminiszter is azt mondta, indokolt lehet a grémium összehívása, ahol szívesen ad tájékoztatást az általa felügyelt Információs Hivatal. Erre a miniszter párttársai miatt azonban nem lesz lehetőség. Szijjártó egyébként a kormány nevében azt mondta, nincs tudomása arról, hogy magyar állami szerv az izraeli kémszoftvert hasznáná, így arról sem, hogy azzal kit figyetek meg.

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04