A Fudan Egyetem elleni tüntetés után befékezett a kormány

A Fudan Egyetem elleni tüntetés után befékezett a kormány

Több ezren tüntettek szombaton Budapesten a Fudan Egyetem ellen. A kormány ezután közölte, hogy népszavazással dönthetnek majd a budapestiek a kínai állami egyetem fővárosba településének tervezetéről.

Többezer ember vonult az Andrássy útról a Kossuth térre, hogy a Budapestre tervezett Fudan Egyetem és a Fidesz politikája ellen tiltakozzon. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltségére aspiráló Karácsony Gergely azt mondta, hogy a Fudan-ügy a Fidesz végső és teljes öngyilkossága - írta a telex.

Ezt követően vasárnap Gulyás Gergely váratlanul azt nyilatkozta a mandinernek, hogy a Fudan Egyetem ügye „közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik”, mivel nincsenek még kész tervek. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt állítja, hogy nagyjából másfél év múlva lehet majd dönteni arról, hogy lesz-e Fudan Egyetem, mert addigra lesznek kész tervek és világos pénzügyi feltételek - írta a telex.

„Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére »jót tenni«️. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet” − mondta Gulyás a Mandinernek adott interjújában.

mandiner/24.hu

 

 

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.