A kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni hibás lépéseinek az árát

A kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni hibás lépéseinek az árát

A Párbeszéd úgy látja, hogy a kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni "az üzemanyagválság során tett hibás lépéseinek" az árát.

Szabó Zsolt, az ellenzéki párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, a helyhatóságok azon dolgoznak, hogy elérhető árú és magas színvonalú közösségi közlekedést nyújtsanak, de minden tankolás után ki kell fizetniük "Európa rekordmagas áfáját" és a "legmagasabb üzemanyagárat is".

A politikus, Dunaújváros alpolgármestere magyarázatként emlékeztetett arra, hogy az árbefagyasztás nem vonatkozik az önkormányzatokra, ezért nekik teljes árat kell fizetniük az üzemanyagokért.

Így ismét a települések lakói fizetik meg a kormány hibás politikájának az árát, hiszen az önkormányzati forrásokat nem a szolgáltatások színvonalának emelésére fordítják, hanem arra, hogy ki tudják fizetni a megemelkedett árakat - mondta.

Szabó Zsolt felszólította a kabinetet, hogy az átgondolatlan, átmeneti megoldások, a kapkodó, rossz döntések helyett kezdjen "valódi válságkezelésbe".

 

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03