A pedagógusok beoltását szorgalmazza az LMP

A pedagógusok beoltását szorgalmazza az LMP

Arra is szeretnének megoldást, hogy a diákok visszatérhessenek az iskolákba.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint sürgősen biztosítani kell a középiskolás diákok számára a visszatérést az iskolába, ezért Hohn Krisztina a tanárok mielőbbi beoltását sürgette a koronavírus ellen. Az ellenzéki politikus szerdai, online sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy bár jó pár fiatalnak néhány hónap múlva érettségi vizsgát kell tennie, még nem tudható, hogy ez személyesen vagy az interneten történik. Hozzátette: sem a diákok motivációjának, sem a szocializációjának nem tesz jót az elzártság, tizenéves korban ugyanis nemcsak a tudásanyag elsajátítása fontos, hanem a társas kapcsolatok is.

Szólt a pedagógusok évek óta elmaradó béremeléséről is. Közölte: az LMP ismét beterjeszti az Országgyűlés elé a diplomás bérminimumról szóló javaslatát, amely a garantált bérminimumhoz képest legalább akkora többletet biztosítana a felsőfokú végzettségűeknek, mint a minimálbér és a garantált bérminimum közötti különbség. Jogszabályba kell foglalni, hogy a diplomával rendelkezők, a pedagógusok, a szociális dolgozók munkáját magasabb bérrel kell elismerni, hogy újra érték legyen a tudás, hogy újra érdemes legyen tanulni - fogalmazott.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.