A természetes vízek strandjait védené az MSZP

A természetes vízek strandjait védené az MSZP

Az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtották.

A természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandok védelme érdekében nyújtott be az MSZP országgyűlési képviselője törvényjavaslatot a parlamentnek. Molnár Zsolt, aki az MSZP pártigazgatója is, a szocialisták Facebook-oldalán a Velencei-tó partjáról, Agárdról közvetített online sajtótájékoztatón kedden azt mondta, a törvényjavaslata alapján a természetes vizek melletti strandok nem lehetnének fizetősek, nem lehetne beépíteni sem őket, illetve megváltoztatni a funkciójukat.

Közölte, elég volt abból, hogy megszűnnek a mindenki számára elérhető strandok, hogy a magyar családoknak irreális összeget kell fizetniük azért, hogy bemehessenek az állami tulajdonban lévő tavakba. Véget kell annak vetni, hogy befektetési szándékból lehessen szűkíteni a mindenkit megillető pihenés lehetőségeit - hangoztatta.

Kitért arra, hogy az agárdi parton több mint egy éve - civilek tiltakozása mellett - visszaélésszerű események zajlanak, amelyek a vízpart megcsonkításáról, a köztulajdonban lévő strand területének csökkentéséről, beépítésről szólnak. Azt mondta, az MSZP lemond a törvényjavaslat szerzői jogáról, ha ez kell ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség támogassa azt, hasonlóan az engedély nélküli járművezetés büntetésének szigorításához, amit szintén az MSZP kezdeményezett először.

Az Országgyűlés honlapján olvasható előterjesztés szerint a strand üzemeltetője ingyenesen lenne köteles biztosítani az ivóvizet, valamint az illemhelyek használatát a fürdőzőknek, a költségvetésből pedig normatív támogatásra lenne jogosult.

 

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.