A vírus áldozataira emlékezett a DK

A vírus áldozataira emlékezett a DK

Hatezer fekete zászlóval a háttérben tartott sajtótájékoztatót a DK frakciószóvivője. 

A Demokratikus Koalíció (DK)hatezer fekete zászlót helyezett el a XI. kerületi Bikás dombon, amivel a párt a koronavírus-járvány magyarországi áldozatairól emlékezett meg. A DK frakciószóvivője keddi, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: több mint hatezer áldozata van egy olyan járványnak, amit "korrekt és normális felkészüléssel", a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő használatával és egy jó kormányzással "kezelni lehetett volna.

 Varga Zoltán úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is arról beszélt, hogy állig felfegyverkezve várják a második hullámot és szinte korlátlanok az egészségügyi kapacitások. A kormányfő azt is megígérte, hogy minden beteget meg fognak menteni - emelte ki a politikus, hozzátéve: kiderült, hogy Orbán Viktor ismét "orbitális nagyot hazudott".

Ez a hatezer zászló legyen figyelmeztetés mindenkinek, hogy a Fidesz és a kormány "folyamatosan elárulja az országot, elárulja a magyarokat" - mondta a képviselő. Szavai szerint a legutóbbi bejelentések azt mutatják, hogy a kabinetnek "esze ágában sincs" érdemi intézkedéseket tenni.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.