Az MSZP adómentes minimálbért akar

Az MSZP adómentes minimálbért akar

Évi 300 ezer forintos többletet jelentene a minimálbér szja-mentessége.

 

Évente 300 ezer forintos többletet jelente a minimálbér személyijövedelemadó-mentessége az érintetteknek - közölte az MSZP elnökhelyettes kedden. Komjáthi Imre a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón megismételte a szocialisták javaslatát, hogy töröljék el a minimálbér 15 százalékos szja-terhét és csökkenjen az alacsony fizetések adóterhe is.

Hozzátette: javaslatuk alapján a nettó minimálbér 25 110 forinttal emelkedne havonta, így a nettó minimálbér 136 ezer forintra nőne. Ez évente 300 ezer forintos többletet jelente azoknak az embereknek, akik most a legkevesebbet viszik haza - magyarázta.

Kifejtette: javaslatuk szerint a 15 százalékos szja-val megegyező adójóváírást vezetnének be, ez a magasabb fizetéseknél sávosan csökkenne a mediánbér összegéig, ami most bruttó 321 ezer forint. Komjáthi Imre szerint 2,3 millió ember biztosan jobban járna javaslatukkal.

Közölte, az MSZP szerint aki a legkevesebbet keresi, attól nem lehet adót levonni. Jelenleg a magyar minimálbérből több különböző adót vonnak le, több mint 30 százalékos mértékben - mondta.

Az elnökhelyettes szerint nem mondhatja a Fidesz, hogy erre nincs pénz, hiszen mindenki láthatja, hogy gazdaságvédelemre hivatkozva hogyan szórják a pénzt oligarcháknak, vadászkiállításra, stadionépítésre vagy a Budapest-Belgrád-vasútvonalra.

Elmondta, az MSZP benyújtja javaslatát a parlamentnek, ha a Fidesz most nemet mond rá, a 2022-es kormányváltás után adómentessé teszik a minimálbért.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.