Az MSZP az uniós forrásokról indít konzultációt

Az MSZP az uniós forrásokról indít konzultációt

A kormány megspórolná a párbeszédet az újjépítési források elosztásáról, ezért lépett most Ujehlyi István Ep-képviselő.

Konzultációt indít az MSZP a Magyarországnak járó európai uniós újjáépítési források felhasználásáról - közölte az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője kedden. Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, Magyarországnak több mint ötezermilliárd forint támogatás jut, amelyet szigorú feltételekkel, célhoz kötötten lehet felhasználni, azzal el kell számolni.

Hozzátette: az EU azt kérte a tagállamoktól, a források felhasználásáról készítsenek reformtervet, amelyet egyeztetnek a társadalmi partnerekkel, önkormányzatokkal, civil és szakszervezetekkel, hogy "ne csupán egy kormány mániáit kelljen finanszíroznia az európai közösségnek".

Az ellenzéki politikus szerint a magyar kormány csak "egy eldugott kis honlapon" tett közzé felhívást, egy néhány oldalas "fércműhöz" kérve a társadalmi partnerek véleményét.

Ez nem egyeztetés, a munkát megspórolja a kormány - hangoztatta. Hozzátette: az MSZP elvégzi a kormány helyett a munkát, nem hagyják, hogy a kormány megkerülje az érdekképviseleteket és átvágja az Európai Bizottságot egy látszategyeztetéssel.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese közölte, levélben kérik a szakszervezetektől véleményük, javaslataik ismertetését, amelyet Ujhelyi Istvánon keresztül juttatnak el az unió illetékeseihez, segítve ezzel azt, hogy tényleg a munkahelyek megvédésre fordítsák, illetve a magyar családokhoz kerüljön az EU segítsége.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.