Az unióhoz fordul a Párbeszéd a névtelen adományozás megszüntetése miatt

Az unióhoz fordul a Párbeszéd a névtelen adományozás megszüntetése miatt

Az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd, miután az alapítványoknak fel kell tüntetniük, hogy kitől kaptak támogatást.

Szerdán megjelent és csütörtöktől már érvényes is az az új szabáyozás, ami alapján a civi szervezeteknek és alapítványoknak már nem lehet névtelenül adományozni. A szabályozás miatt az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd. Kocsis-Cake Olivio pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz "ismét putyini módszerekhez nyúl", annak érdekében, hogy meg tudja tartani, illetve bebetonozza a hatalmát.

A képviselő kijelentette, a Fidesz listázni akarja az embereket, turkálni akar mindenkinek a pénztárcájában, akinek bármilyen köze van bármelyik alapítványhoz vagy egyesülethez. A Fidesz olyan légkört teremtett ahol félni kell azoknak, akik a kormánykritikus civil szervezetek támogatják - mondta a politikus, hozzátéve, a kormánypárt "anti-Kubatov-listát" szeretne építeni ezzel a módszerrel.

A kormányrendelet jogellenes, szembemegy az adatvédelmi szabályokkal, mert nincs legitim célja - ismertette pártja véleményét. Egyúttal hatalmas adminisztrációs terheket rak a civil szervezetekre - érvelt a frakcióvezető-helyettes.

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04