Csak népszavazással lehesen kilépni az EU-ból

Csak népszavazással lehesen kilépni az EU-ból

Ezt a Párbeszéd javasolja. 

A Párbeszéd azt javasolja, foglalják az alaptörvénybe, hogy Magyarország csak egy érvényes és eredményes népszavazás után léphet ki az Európai Unióból. Mellár Tamás országgyűlési képviselő keddi, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón félelmének adott hangot, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány szeretné kiléptetni Magyarországot az EU-ból. Hozzátette, miután a belépéshez is szükség volt egy népszavazásra, úgy az esetleges kilépést is referendumhoz kell kötni.

Szabó Tímea társelnök hangsúlyozta, lépésükkel azt próbálják megnehezíteni, hogy a miniszterelnök kivezesse az országot abból a nyugat-európai közösségből, ahová mindig is tartozott. Ha ma népszavazást tartanának a kilépésről, akkor Orbán Viktor "csúfos vereséget szenvedne", mert a magyarok több mint kétharmada még mindig ahhoz a demokratikus rendszerhez akar tartozni, amit a kormányfő "az elmúlt években elárult" - közölte a frakcióvezető.

A Párbeszéd tiltakozik minden olyan "eszement" lépés ellen, mint például az uniós költségvetés vétója - szögezte le a képviselő. Hozzátette, az EU családonként egymillió forint vissza nem térítendő hitelt ajánl fel, de a kormányfő a vétóval megfosztja ettől a pénztől az embereket és helyette devizahitelt vesz fel.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.