DK: mi kaptuk a legkisebb bértámogatást az EU-ban

DK: mi kaptuk a legkisebb bértámogatást az EU-ban

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a tavalyi évben arányaiban a magyarok kapták a legkevesebb bértámogatást az Európai Unióban.

 

Varju László, a DK alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért (Eurofound) csütörtökön megjelent tanulmányára hivatkozva azt mondta, hogy amíg Horvátországban minden második, Ausztriában pedig minden harmadik munkavállaló kapott állami bértámogatást, addig Magyarország a "teljes lista legalján van".

Varju László szerint ez annak bizonyítéka, hogy a kormány elmulasztotta a válságkezelést és cserbenhagyta a magyarokat. A parlament költségvetési bizottságának elnöke kijelentette, a megszűnt munkahelyekért, a válságért, a gazdasági visszaesésért nem a koronavírus, hanem a kabinet a felelős.

A képviselő azt követelte, hogy a kormány novemberig visszamenőleg fizesse ki a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és közepes vállalkozások 2019-es bevételeinek, valamint a járvány alatt elbocsátott dolgozók bérének nyolcvan százalékát.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.