Dunaújvárostól elvette a kormány a Hankookot

Dunaújvárostól elvette a kormány a Hankookot

A fideszes vezetésű megyei önkormányzaté lett a Hankook és más nagy környékbeli cégek iparűzési adója. Minden dunaújvárositól 100 ezer forintot vett el az a kormány a jobbikos városvezetés szerint.

Az ellenzéki vezetésű Dunaújvárostól egy kormányrendelettel "elcsatolták" legfontosabb bevételi forrásait.

A kormány a gödihez hasonló különleges gazdasági övezet hozott létre Iváncsa, Rácalmás, Adony és Kulcs területén, a dél-koreai SK Innovation új akkumulátorgyárának tervezett helyszínén – írja a 444.hu.

A rendelet értelmében a kijelölt területeket július 1-jén a fideszes vezetésű megyei önkormányzat szerzi meg, így attól fogva az itt működő cégek (pl: a Hankook) a megyének fizetik majd az iparűzési adót, amit szétosztanak az érintett települések között.

A bevétel a következő években pedig jelentősen nőni fog, mert az SK Innovation 681 milliárd forintos beruházással legnagyobb európai egységét építi fel Iváncsán, mellette a török Yaris Kabin épít 6,5 milliárd forintból telephelyet, illetve Rácalmáson a Hankook a mostani abroncsgyárában tervez 2022-re tervez egy nyolcmilliárdos beruházást.

A rendelet következtében a jobbikos vezetésű Dunaújváros elesik az eddig neki járó milliárdos bevételektől, jóllehet a Hankook a dunaújvárosi csatorna- és vízhálózatot használja.

Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere szerint ezzel a lépéssel minden egyes dunaújvárositól 100 ezer forintot vesznek el. Ezért azt kérte a kormánytól, hogy hagyja abba „Dunaújváros ostromlását”.

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04