Egyre többet beszél a migrációról Orbán

Egyre többet beszél a migrációról Orbán

Ahogy enyhül a járvány, úgy jön előtérbe ismét a migráció témája a kormányfő nyilatkozataiban - írta meg a Telex.

A lap szerint ezt erősítette meg a pénteki interjú is, amelyet Orbán Viktor hetente ad a Kossuth rádiónak. A migráció mellett három kérdésről beszélt Orbán:

  • a pedofília elleni törvényről, amely a miniszterelnök szerint egyáltalán nem melegellenes, hiszen csak a 18 év alattiak védelméről szól
  • a költségvetésről, amely nagyobb hiánnyal tervez, de ez a versenyképesség megőrzését és a gazdaság megerősítését szolgálja
  • az oltásról, amely jól halad, ám így is aggasztó, hogy a felnőttek körében hárommillióan nem vállalták eddig a koronavírus elleni vakcinát, amivel ők potenciálisan súlyos betegeknek tekinthetők.

„A jóisten nem véletlenül” rendelte úgy, hogy az emberek oda szülessenek, ahova. „Mi eleve nem támogatjuk a migrációt. Az igaz, hogy néha megölik az embereket, elnyomástól szenvednek, és akkor el kell menekülni, ilyen van, ilyenkor a migráció nem iktatható ki.” De ilyenkor is az kell hogy legyen a cél, hogy a menekültek mielőbb visszamehessenek oda, ahonnan el kellett jönniük – vélte a kormányfő, aki szerint ezt a NATO révén is meg kell állítani, első vonalon Afganisztánban – ahol magyar egységek is szolgálnak – és Maliban, ahol Magyarország nincs jelen, de más közép-európai országok igen. Ezután felsorolta, a további védvonalakat: a második Törökország és a Földközi-tenger, a harmadik Szerbia, a negyedik a déli határon húzódó magyar kerítés – zárta az interjút Orbán.

 

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04