Elégtelen a megyei önkormányzatnak

Elégtelen a megyei önkormányzatnak

Hoppá, elégtelent kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzött, és osztályozott. „Kellő tisztelettel kérdezem megyénk vezetőit és országgyűlési képviselőit, hogy mit tesznek az 1-es érdemjegy kijavítása érdekében?” – érdeklődik Gedei József. Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását.

Természetesen Jászberényt sem hagyták ellenőrizetlenül az ÁSZ munkatársai, a város önkormányzata 4-est kapott.

"Nem kérdés, hogy ilyenkor, egy kissé elszorul a torok, hiszen a legjobb szándék és legalaposabb munka mellett is kiderülhet kisebb nagyobb hiba. Hozzáteszem, mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Meglepetés és öröm, hogy az ÁSZ 4-es, azaz jó osztályzatot adott számunkra, amellyel – többek között - elismerte hivatalunk pénzügyi- és a vagyongazdálkodásának szabályszerűségét"– összegezte Gedei József alpolgármester. Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata viszont elégtelen osztályzatott kapott. A politikus szavaival élve ez rámutat arra, hogy „megyénknél akár rendszerszintű – önmaga által nem kezelt – kockázat is lehetséges, amely magában foglalja a korrupciós kockázatot is.”

Forrás: ezalenyeg.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.