Elindult az ellenzéki előválasztás honlapja

Elindult az ellenzéki előválasztás honlapja

Elindult az országos ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja - írja közleményében az ellenzéki összefogás hat pártja.

A DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és a Párbeszéd úgy döntött, közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket pedig előválasztáson választják meg. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26., a második fordulóját október 4. és 10. között rendezik.

Az országos előválasztás új intézmény Magyarországon, ezért fontos, hogy a választók és a sajtó rendelkezésére álljon minden lényeges információ - írták közleményükben. Ennek érdekében a pártok létrehozták az elovalasztas2021.hu weboldalt, amelyet az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan frissíteni fog az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

Az oldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, például az időrendje és a jelöltté, illetve jelölőszervezetté válás feltételei, továbbá olvasható a hat párt vezetőjének decemberben tett értéknyilatkozata, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, amelyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban - közölte az ellenzéki összefogás hat pártja a közös közleményben.

MTI

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.