Elmarad 74 ezer ember beoltása a hétvégén

Elmarad 74 ezer ember beoltása a hétvégén

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, az oltási terv ütemesen és jól halad" - közölte György István, a Miniszterelnökség államtitkára az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. Mindezt annak kapcsán mondta, hogy "néhány dezinformáció látott napvilágot". Hangsúlyozta, az e hétre tervezett oltási program ütemesen és jól halad. Ugyanakkor közölte, hogy az AstraZeneca vakcina esetében egy sms kiértesítéses technikát alkalmaztak, amely "a regisztráltak és az állami adatbázisok között gyakorlatban jelentkező szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztésre kerül".

Mindez azt jelenti, hogy egy későbbi időpontban, de rövidesen sor fog kerülni azoknak az oltására, akik ezt az értesítést megkapták. Hangsúlyozta, az oltási program ütemesen zajlik, ennek egy eleméről beszélünk most csak. György István mindenkitől elnézést kért, akinek ez kellemetlenséget okozott. Az érintetteket újabb üzenetben értesítik majd. 

A döntés előzménye, hogy a nem kormánypárti sajtó csütörtök óta számos olyan esetet tárt fel, amikor olyan kapott értesítést az oltásról, aki már megkapta a vakcinát, de akadtak olyanok is, akiknek 250 kilométert kellett volna utaznia az oltásért. A problémákat Orbán Viktor miniszterelnök pénteki interjújában elismerte a hibákat és bejelentette, munkacsoportot állítottak fel a helyzet kezelésére.  

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.