Elmarad a V4 védelmi minisztereinek budapesti találkozója

Elmarad a V4 védelmi minisztereinek budapesti találkozója

Az oroszbarát magyar hozzáállás miatt lépett vissza az eseménytől a cseh és a lengyel védelmi miniszter.

A szlovák védelmi minisztérium előzetes információi alapján elmarad a V4-es országok minisztereinek Budapestre tervezett találkozója, értesült az Euractiv. A találkozó március 30. és 31. között zajlott volna.

Lehetett sejteni, hogy gondok lesznek a rendezvénnyel, mivel a lengyel és a cseh védelmi miniszter is közölte már, hogy nem fognak Budapestre utazni a magyar kormány háború ügyében tanúsított álláspontja miatt. Lapunk úgy tudja, a találkozó tervezett helyszínéhez, a Várkertbazárhoz közeli vállalkozásokat már hétfőn értesítették, hogy kedden mégsem kell zárva tartaniuk.

Mariusz Błaszczak lengyel kormányzati információk szerint azért nem jön Budapestre, mert Varsóban úgy látják, Orbán a választások miatt nem akar kihátrálni Putyin mögül, míg Jana Černochová cseh védelmi miniszter pénteken azt írta, azért nem jön, mert sajnálja, hogy „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.”

Ezek után nem meglepő, hogy a szlovák tárca is úgy tudja, elmarad a találkozó. A lap felidézi, hogy Wojciech Skurkiewicz lengyel védelmi miniszter-helyettes arról beszélt egy lengyel rádióban, hogy nem sok okot ad az optimizmusra, ami a V4 körül történik.

Az elmúlt napokban több vezető lengyel politikus is világos kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben, Andrzej Duda államfő egyenesen arról beszélt, hogy nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak Orbán viselkedése.

(444)

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03