Félnek a tanárok az iskolák jövő hétfői nyitásától

Félnek a tanárok az iskolák jövő hétfői nyitásától

A többségük azt tartaná biztonságosnak, hogyha egyelőre maradna a digitális tanrend.

A pedagógusok 87 százaléka nem szeretné, hogy minden nevelési és oktatási intézmény kinyisson április 19-én – derült ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Momentum-közeli 21 Kutatóközpont közös felméréséből, amit kedd délelőtt mutattak be egy online sajtótájékoztatón. A kutatás kérdéseit még azelőtt állították össze, hogy kiderült, a középiskolák csak május 10-én nyithatnak, így az már nem derült ki, hogy az mennyiben változtatna ezen a számon - ismerteti a kutatást a Telex.

Összesen 9529 pedagógus töltötte ki április 5. és 11. között a kérdőívet, amellyel azt mérték fel, hogy miként vélekednek az oktatásban dolgozók a március végén bejelentett iskolai nyitásról. A válaszadók majdnem fele (49 százalék) szerint csak abban az esetben szabadna kinyitni minden oktatási intézményt, ha az országban a 100 ezer lakosra vetítve hetente száznál alacsonyabb a fertőzöttek száma, míg a pedagógusok 46 százaléka azt szeretné, hogy ebben a tanévben már maradjon a digitális oktatás.

Nem éreznék magukat és diákjaikat biztonságban

A nagy elutasítottság ellenére a pedagógusok több mint fele (54 százalék) azt válaszolta a kérdőívben, hogy bemegy április 19-én a munkahelyére. Minden ötödik tanár ugyanakkor (21 százalék) kizárólag tantermen kívüli oktatást folytatna jövő hétfőtől kezdve is, és a pedagógusok 18 százaléka hátrálna ki valamilyen módon a jelenléti oktatásból (pl. táppénzre megy, szabadságot vesz ki, megtagadja a munkavégzést). Többen azt írták, hogy ők addig maradnának otthon, amíg a járvány el nem csendesedik, vagy a védettség valamely formája ki nem alakulna tanítványaik és az ő hozzátartozóik körében.

A pedagógusok háromnegyede (74 százalék) ugyanis nem érezné magát biztonságban a tantermi oktatásban.

 

További részletek a Telexen!

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.