Fideszes politikusok is kritizálják az önkormányzati bérlakások eladását

Fideszes politikusok is kritizálják az önkormányzati bérlakások eladását

Fideszes politikusok kritizálják a saját pártjuk törvényjavaslatát. Ha az országgyűlés megszavazza a javaslatot, akkor az önkormányzatoknak kötelező lesz eladniuk a tulajdonukban lévő bérlakásokat, ha a benne élő bérlők szeretnék megvásárolni azokat - írta a Telex.

A törvényjavaslat elfogadásával a kormánypárti önkormányzatok is nagy vagyontól esnének el. Ezért több fideszes polgármester nyilvánosan kikelt a tervezet ellen.

„Az Országgyűlés a törvény erejénél fogva, a tulajdonosok felett dönt az önkormányzati vagyon kimondottan nem értékarányos elidegenítéséről"

- írta Cser-Palkovics András Székesfehérvár kormánypárti polgármestere a Facebookon.

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere nyílt levelet írt párttársának, a javaslatot benyújtó Böröcz Lászlónak. Javaslatát egyenesen marhaságnak nevezte. Kovács szerint ennyire olcsón mindenki megvenné az önkormányzati lakást, amiben lakik, és kapna rá hitelt is.

Kovács véleményéhez Facebookon kommentben csatlakozott a XXII. kerület fideszes alpolgármestere:

„Öröm látni, hogy az ember nincs egyedül a véleményével, Péter!”

Természetesen több ellenzéki polgármester is bírálta a javaslatot. Karácsony Gergely főpolgármester szerint annak nyertesei a fideszes csókosok és a lakásmaffia lesznek.

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.