Fideszes városok kapják a szegényeknek szánt pénzt

Fideszes városok kapják a szegényeknek szánt pénzt

Alig kapnak uniós forrást az ellenzéki vezetésű városok.

Nemcsak a magyar állami turisztikai hivatal (MTÜ) osztja aránytalanul a közpénzt fideszes és ellenzéki vezetésű városok között, hanem az uniós források felhasználását kezelő Széchenyi 2020 program összesen közel 500 milliárd forintjának szétosztása is egyoldalú képet mutat, írja a G7.hu alapján a Telex.

Az EU regionális támogatásainak célja a szegényebb régiók felzárkóztatása. A 2019-es önkormányzati választás után, a kormánypárti vezetésű városok mégis látványosan több pénzt kaptak, pedig gazdagabbak is. Az ellenzék vezette hét megyeszékhely 2019-ben egy főre vetítve átlagosan 20 ezer, a fideszes vezetésűek 45 ezer forintot kaptak.

A legtöbb támogatásban részesített hat önkormányzat fideszes vezetésű, nekik 36,3 milliárdot osztottak, a hét ellenzéki irányítású városnak pedig összesen 13,6 milliárd forint jutott. Feltűnő, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap. A két leggazdagabb város, a fideszes Székesfehérvár és Veszprém kapta arányaiban a legtöbb pénzt, míg a két legszegényebb, ellenzéki vezetésű Salgótarján és Pécs a legkevesebbet.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.