Gulyás: Márciusig maradnak a korlátozások

Gulyás: Márciusig maradnak a korlátozások

Február közepén azért áttekintik a helyzetet. 

Amíg nincs elég oltás, addig nem lehet enyhíteni a november óta érvényben lévő szabályokon, ezért most március elejéig meghosszabbítják a korlátozásokat, jelentette a kormányinfón Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter azt mondta, február közepén tekintik át legközelebb a helyzetet, de most úgy látják, a szigor enyhítése berobbantaná a koronavírus járvány harmadik ütemét. iintézkedtek arról, hogy meggyorsítsák a vendéglátó szektor által igényelt bértámogatások kifizetését. További segítségre azonban egyelőre nem számíthat a végletesen legyengült szektor. 

 

Viszont, jelentős, 45 milliárd forintos pályázati keretet biztosítanak a falusi kisboltoknak. Azt szeretnék elérni, hogy ezek a boltok megmaradjanak és esetleg akár bővítsék kínálatukat akár posta szolgáltatással, vagy épp recept nélkül kapható gyógyszerekkel. Nem újdonság, hogy a kormány a kistelepüléseken élőknek igyekszik kedvezni, miután 209-ben elbukott sok nagy várost. Erre szolgál a falusi CSOK is, de a magyar falu program is, amely a modern városok programhoz hasonlóan pénzesőt eredményezhet a kistepelüléseknek. 

 

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.