Hadházy napszámosnak állt, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetését

Hadházy napszámosnak állt, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetését

A politikus tavaly tüntetéseket szervezett, amiért pénzbüntetést kapott, inkább közmunkát vállalt fizetés helyett. Egy szekszárdi kertészetbe oszttták be.

Hadházy Ákos hétfőn kezdte meg napszámosként ledolgozni a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében azt a büntetését, amit a dudálós véleménynyilvánításáért kapott. Erről a politikus képeket is megosztott a Facebook-oldalán, ahol azt írta:

„38 napot fogok dolgozni, naponta 6 órát, heti minimum egy napon. A büntetést ki is fizethettem volna, de azon kívül, hogy semmi kedvem Orbán rendőrségének fizetni, ezzel a 38 nappal három üzenetre szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmet.”

 

A három üzenete pedig a következő:

Orbán nagyon fél attól, ha sok ember fejezi ki hirtelen tüntetéssel vagy sztrájkkal, hogy „elég volt!”.

Ha csak néhány ember tiltakozik, az nem fog megoldani semmit.

Elképzelhető, hogy – bizonyos szempontból nézve – valóban követtem el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdettem.  De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy olyan pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amiket muszáj megszegni. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár. És ilyen törvény az is, amelyik egyetlen nap alatt ezer milliárdot tesz át fideszes zsebekbe.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.