Hadházy napszámosnak állt, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetését

Hadházy napszámosnak állt, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetését

A politikus tavaly tüntetéseket szervezett, amiért pénzbüntetést kapott, inkább közmunkát vállalt fizetés helyett. Egy szekszárdi kertészetbe oszttták be.

Hadházy Ákos hétfőn kezdte meg napszámosként ledolgozni a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében azt a büntetését, amit a dudálós véleménynyilvánításáért kapott. Erről a politikus képeket is megosztott a Facebook-oldalán, ahol azt írta:

„38 napot fogok dolgozni, naponta 6 órát, heti minimum egy napon. A büntetést ki is fizethettem volna, de azon kívül, hogy semmi kedvem Orbán rendőrségének fizetni, ezzel a 38 nappal három üzenetre szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmet.”

 

A három üzenete pedig a következő:

Orbán nagyon fél attól, ha sok ember fejezi ki hirtelen tüntetéssel vagy sztrájkkal, hogy „elég volt!”.

Ha csak néhány ember tiltakozik, az nem fog megoldani semmit.

Elképzelhető, hogy – bizonyos szempontból nézve – valóban követtem el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdettem.  De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy olyan pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amiket muszáj megszegni. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár. És ilyen törvény az is, amelyik egyetlen nap alatt ezer milliárdot tesz át fideszes zsebekbe.

Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja, 2 év felfüggesztettet kapott

Egy szinte mellékszerepőrő van szó, aki a kenőpénzeket vett át és juttatott célba. 

  • 2021.09.15

Gulyás: A kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni

A kormány értékelése szerint a koronavírus negyedik és azt követő hullámai alapvetően eltérnek majd az előzőektől, hiszen az oltás védettséget ad, aki be van oltva, annak a védettsége sokszorosára nő - közölte a járványügyi helyzettel kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten, a Kormányinfón.

  • 2021.09.15