Háromszor annyi ment sportra, mint egészségügyre

Háromszor annyi ment sportra, mint egészségügyre

Mindezt a védekezési alapból fizették. 

Az Mfor átnézte a március 20-a óta elrendelt átcsoportosításokat a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok alapján, amiből arra jutottak, hogy a kormnány eddig 140,2 milliárd forintot csoportosított át a sportcélokra. Ez napi bontásban 541 millió forintos kiadást jelent - írja a 444. 

Megjegzik, hogy ezek a pénzek pluszforrásoknak számítanak, mivel az elfogadott költségvetésben szereplő tételeken felül, más-más előirányzatoktól vonták el őket. Ezek a kiadások nagyjából egyenletesen oszlottak meg

a tavaszi első hullám (48,2, milliárd),

a nyári lazítások (44,2 milliárd)

és a második hullám (47,7 milliárd) időszakai között.

A lap szerint a legtöbb pénzt a különféle létesítményfejlesztésekre, illetve azok előkészítésére költöttek március eleje óta. Összesen 104,2 milliárd forintot.

Megnézték azt is, hogy az egyházakhoz 103,2 milliárd forint ment március óta. De emlékeztetnek arra is, hogy az átcsoportosítások mellett a kormány lehetővé tette, hogy a Járvány Elleni Védekezési Alap egyik forrását jelentő extra bankadó felét a hitelintézetek TAO-támogatás formájában különféle sportszervezeteknek utalják át.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.