Indulhat Szájer ellen az eljárás drogügyben

Indulhat Szájer ellen az eljárás drogügyben

Visszaadja diplomata útlevelét, íghy már nincs akadálya, hogy a belga hatóságok felelősségre vonják. 

Január másodikától nem európai parlamenti képviselő többé Szájer József. A hosszú karrier után végül dicstelenül távozó politikus kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, de közvetlen kollégái nem árulták el, személyesen tette-e. A volt politikus december elseje, vagyis botránya kirobbanása pillanatától nem vett részt az EP munkájában és teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

Szájer azután mondott le posztjáról, lépett ki a Fideszből és távozott további pozícióitól, mert a kijárási tilalmat megszegve részt vett egy 25 fős brüsszeli meleg orgián, ahonnan véres kézzel,  drogokkal a táskájában az ereszen próbált elmenekülni.  

A Blikk emlékeztet rá, most, hogy a parlamenti mandátuma megszűnt, a büntetőjogi felelősség kérdése is előtérbe kerülhet, hiszen Szájert nem védi tovább a parlamenti képviselői mentelmi joga. Márpedig a kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, illetve 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhat rá a belga bíróság. Most az is kiderült, már diplomata útlevelétől is megválik, visszaküldi azt a külügyminisztériumnak, így nem lehet akadálya a brüsszeli felelősségrevonásnak. 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.